Свят, направен за пари

55

Книга: A World Made for Money : Economy, Geography, and the Way We Live Today
Автор: Bret Wallach
Издател: UNP – Nebraska
Език: Английски

Наблюдавайки светлините на градската среда в Оклахома авторът отбелязва: „Всичко, което виждам, е построено, за да са печелят пари или най-малкото да се улесни изкарването на пари. Професорът от Университета в Оклахома разглежда, как хората купуват, произвеждат, работят, отглеждат и доставят храна, ползват природни ресурси. Тези дейности от всекидневния живот, продиктувани от мотива за печалба, представляват транснационална сила, която оформя обкръжението и околната среда по начини, които са не винаги красиви, но са от основно значение за разбирането, как светът работи в двадесет и първи век. Ученият разкрива изненадващи противоречия и предлага нова интерпретация на политически натоварени теми като разрастването, деиндустриализацията и агробизнеса.
Книгата може да се ползва както в локалната мрежа на университета, така и извън нея. След успешно зареждане на системата за отдалечен достъп изберете „ebookcentralSSO“. Изданието е част от колекция „University Press Ebook Collection“ на ProQuest.

Снимка: Times Square, New York, United States. [Photography]. Unsplash.com. Retrieved 17 September 2018, https://unsplash.com/photos/0_la3_Slfwk

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля напишете коментар!
Име