Студентски труд

Студентски труд

Името ми е Марин Попов, студент съм в магистърска програма „Артистични психо-социални практики и психодрама“, първа година, първи семестър. Съчетавам академичното обучение с работа в библиотеката по програмата за студентски труд и стаж. Кандидатствах преди всичко, заради любовта си към четенето. Като дете обичах да прекарвам дълги часове в библиотеката на читалището, където се „телепортирах“ в различни времеви измерения, светове и географски ширини. Най-вероятно, още по онова време, „тайничко“ съм се опитвал да разбера много повече за света на книгите и за хората които работят/пишат, за възможностите, които предлага познанието и най-вече за вълшебните приключения, до които води то – в моето въображение, разбира се.

Сега, години по-късно, това стана абсолютно реална възможност. Тук работя заедно с екип от професионалисти, които ни разказаха за работата си, за историята на библиотеката, ресурсите и услугите, с които разполага и т.н. Едно от интересните неща, които се случват в библиотеката, е ваканционна работилница за ученици „Играя и зная“. Това са безплатни обучения и занимания през ваканциите, които се водят от нас студентите. Аз имах възможността да предложа и организирам една от работилниците „Игра с думи, мимики и жестове“. Предназначена е за ученици от 1 до 5 клас и през декември, по време на коледната ваканция, бе посетена от деца на центъра за неформално образование „Чародея“. Идеята е чрез игра да развиваме умения за боравене с думи и различните им значения по креативен начин на импровизирана сцена. Упражнявахме работа по двойки и в малки екипи, а също и използването на невербалната комуникация.

Изпитвам огромно задоволство от свършената от мен работа до този момент. Тук се запознах с нови приятели и имам възможността да общувам с много интересни хора, всеки път, когато съм на работа. Непрекъснато научавам нещо ново от колегите си, от нашите гости и от нашите книги!


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *